EURES: kelner Norwegia
EURES: kelner Norwegia
Witanie i odprowadzanie klientów do stolików. Nakrywanie do stołów. Prezentowanie menu i udzielanie szczegółowych informacji na temat dań (np. o porcjach, składnikach lub potencjalnych alergenach pokarmowych) i napojów (koktajli, piw rzemieślniczych, win, ofert bezalkoholowych). Informowanie klientów o specjalnościach dnia. Oferowanie rekomendacji menu na życzenie.
Przyjmowanie dokładnych zamówień na jedzenie i napoje, korzystając z mobilnego systemu zamówień POS. W przypadku serwowania alkoholi -
sprawdzanie dowodów osobistych klientów w celu upewnienia się, że spełniają oni minimalne wymagania wiekowe dotyczące spożywania napojów alkoholowych. Przekazywanie szczegółów zamówienia personelowi kuchni. Serwowanie zamówionych dań i napoi. Sprawdzanie czystości i wyglądu naczyń oraz przyborów kuchennych oraz zgłaszanie wszelkich problemów. Utrzymywanie porządku w jadalni. Dostarczanie gościom rachunków i pobieranie płatności. Sprzątanie naczyń ze stołów.
Współpraca z kierownikiem restauracji lub kierownikiem zmiany w celu omówienia specjalności dnia, zmian w menu i specyfikacji usług dla rezerwacji (np. imprez). Przestrzeganie wszystkich odpowiednich przepisów departamentu zdrowia odnośnie higieny i bezpieczeństwa przechowywania produktów. Przestrzeganie prawa dotyczącego serwowania napojów alkoholowych. Udział w szkoleniach, warsztatach i spotkaniach indywidualnych.
Rodzaj umowy:Umowa o pracę na czas nieokreślony
Dodatkowe świadczenia:Pracodawca pomoże w znalezieniu zakwaterowania, możliwości rozwoju zawodowego, różnorodność pracy, wyzwania zawodowe.
Bezpośredni coaching i mentoring ze strony właścicieli. Posiłki i zniżki dla personelu, wycieczki.
Wysokość pensji brutto: do38.000 NOK (uzależniona od doświadczenia i kwalifikacji kandydata). Dodatkowo - napiwki za każdą przepracowaną godzinę. Średnio około 5.000-7.000 NOK miesięcznie.
Inne wymagania:Doświadczenie zawodowe: wymagane – w pracy jako kelner – min. 1 rok.
Zawodowe gastronomiczne – specjalizacja – kelner lub wieloletnie udokumentowane doświadczenie w pracy w dynamicznej restauracji jako kelner.
Pasja do gościnności, zorientowanie na klienta, punktualność, schludność, wydajność w pracy, zorganizowanie, odpowiedzialne wykonywanie powierzonych działań, zapobieganie marnowaniu produktów żywnościowych, umiejętność pracy samodzielnej oraz w grupie, zdolność do pracy pod presją czasu, elastyczność, doskonałe zdolności komunikacyjne i umiejętności społeczne. Kreatywność i zwracanie uwagi na szczegóły. Otwartość i pozytywne nastawienie do życia. Przestrzeganie zasad higieny i bezpieczeństwa pracy. Dobra znajomość produktów żywnościowych. Chęć podnoszenia kwalifikacji i otwartość na nowe doświadczenia zawodowe. Elastyczność. Niezależność. Odporność na stres. Zorientowanie na rozwiązania. Dobre rozumienie ekonomiki kuchni. Znajomość pracy w restauracji. Umiejętność planowania, otwartość na zmiany. Mile widziane prawo jazdy kat. B.
osoby zainteresowane proszę o przesłanie CV w języku angielskim